template2

SeniorWeb Amsterdam Zuidoost

December 2018
20 dec 2018n02:15PM - 05:00PMnBestuursvergadering

Update 18 september 2018:
Wie de cursus Android smartphone en tablet volgt, krijgt een gratis lidmaatschap van SeniorWeb tot eind 2019 aangeboden. Dit geldt alleen voor wie nog geen lid is en wie nog niet eerder van zo'n aanbod gebruik heeft gemaakt. Ditzelfde aanbod geldt ook voor bezoekers van de computerruimte.

Voor alle duidelijkheid: het lidmaatschap van de Senioren Computer Club Zuidoost en van SeniorWeb staan volledig los van elkaar.

Dit najaar, waarschijnlijk in oktober of toch mogelijk al in september, zal de reeds eerder aangekondigde cursus Android van start gaan. De inschrijving voor deze cursus is nu geopend. De kosten zijn € 6 voor leden en € 25 voor niet-leden. De inschrijving is pas compleet als u bericht van toelating heeft gekregen van de coördinator trainingen, Rob Spiekerman. Inschrijven is mogelijk door een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin vermeld worden:

naam, voornaam of voorletter(s), m/v, lid Computerclub ja/nee, telefoonnummer.

De voornaam of voorletter is wat er op het certificaat komt te staan. Vermeld s.v.p. in deze e-mail ook op welke punten uitleg gewenst is. In het computerlokaal komt ook een melding te hangen dat u zich kunt inschrijven.

Voorwaarde voor toelating is verder dat het cursusgeld betaald is en voor leden dat ook de voor (de rest van) 2018 verschuldigde contributie betaald is. Het cursusgeld dient overgemaakt te worden aan IBAN NL38 INGB 0008 1888 52 van de Senioren Computer Club Zuidoost te Amsterdam.

Niet-leden die de cursus als lid willen volgen, kunnen zich inschrijven als lid van de Computer­club tijdens de gewone openingstijden (maandag t/m donderdag van 13:30 uur t/m 16:30 uur). Voor 2018 bent u dan € 2,00 per resterende volledige maand aan contributie verschuldigd.

Bij de cursus wordt u geacht uw eigen Android smartphone of tablet mee te nemen. Voor alle duidelijk­heid: deze cursus is niet voor de iPad of iPhone; die cursus is in januari en februari dit jaar gegeven. Of er een boek verplicht is of wordt aangeraden, is nog niet duidelijk.

Er wordt een grote toeloop verwacht voor deze cursus, dus tijdig reserveren is raadzaam. Indien noodzakelijk kan deze cursus een tweede keer gegeven worden. De prijs voor een eventuele tweede cursus is waarschijnlijk niet gelijk aan die van de eerste cursus, met name geldt dit voor niet-leden.

Nadere details zullen hier op de website bekend worden gemaakt, houd dit dus in de gaten. Vragen per e-mail graag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is meer duidelijk geworden rond de cursussen iPad en Android tablet. Als eerste wordt de cursus iPad gegeven. De data zijn vrijdagmiddag 12, 19 en 26 januari 2018 en vrijdagmiddag 2 februari 2018. Verdere details, zoals prijs, wat aan te schaffen en meenemen, exacte tijden etc. zullen binnenkort bekend gemaakt worden. Degenen die hieraan willen deelnemen wordt wel gevraagd alvast na te denken over zaken die zij behandeld willen zien worden. Bij de inschrijving kan dit dan vermeld worden.

Voor de duidelijkheid: er kan nu nog niet ingeschreven worden voor deze cursus. Nadere berichten volgen. Houd deze website in de gaten.

Tijdens deze cursusmiddagen is het clublokaal dus niet toegankelijk voor regulier bezoek.

Workshop

Dinsdag 19 juli van 11 tot 13 uur wordt er weer een workshop 'zoeken op internet' gegeven.
De bedoeling is om met de deelnemers nog eens een aantal vragen van het internetspel van afgelopen winter door te nemen.

Er is eventueel een uitloopmogelijkheid op de dinsdag erna.
Opgeven op de club of via email.

Themaochtend “Fotoalbum maken”

Hoe mooi is het, als je een weekje weg bent geweest en foto’s hebt gemaakt, om die dan te laten zien. Vóór het digitale tijdperk kon dat heel gemakkelijk, je bracht het rolletje bij de fotograaf en een paar dagen later had je de foto’s .

Tekenen op de computer

PaintShop Pro is een fotobewerking- en tekenprogramma. Voor iedereen die daar interesse
in heeft, willen wij daar een training in geven in januari 2016, op de vrijdagmiddag, te
beginnen op vrijdag 8 januari, van 13:30 uur tot 16:00 uur. De duur van de training is
minimaal drie weken.
De training zal gegeven worden door Willy van Wely.
De kosten hieraan verbonden zijn € 10,00 voor leden en € 20,00 voor niet-leden, contant te
voldoen bij de aanvang van de training.
De training wordt gegeven met Paintshop proX8.

Pagina 1 van 2