template2.jpg

SeniorWeb Amsterdam ZuidoostGoogle

Clubnieuws

Zoeken in de website

Clubnieuws
Kalender
Juni 2022
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Agenda
Geen evenementen

Stand van zaken omtrent corona

 In verband met de op 19 december 2021 in werking getreden lockdown is ook de computerclub gesloten, in ieder geval tot en met 14 januari 2022. Of de club in de week van de Computervraagdagen (17 tot en met 21 januari 2022) open kan gaan, is nog niet bekend. Zodra daarover duidelijkheid is, zal dat op de website gemeld worden.

Aanvulling d.d. 17 januari 2022
De club is in de week van de Computervraagdagen geopend, maar nog steeds alleen op afspraak. Voor meer informatie: 020 - 697 1108.

Aanvulling d.d. 21 februari 2022
Ondanks de versoepelingen van de regering houdt de Venser nog even vast aan de anderhalve meter en het mondkapje. Voor het bezoeken van de Computerclub is het dus nog nodig een afspraak te maken.

Aanvulling d.d. 28 maart 2022
Ondanks de verdere versoepelingen van de regering houdt de Venser nog vast aan de anderhalve meter en het mondkapje. Voor het bezoeken van de Computerclub is het dus nog nodig een afspraak te maken.

Aanvulling d.d. 25 april 2022
Ook in de Venser zijn nu de coronamaatregelen vervallen. De anderhalve meter vervalt, dus het maximum van vier personen in de computerruimte vervalt daarmee ook. En op die manier ook de noodzaak om afspraken te maken. Mondkapjes zijn niet meer verplicht.
Helaas komt dit besluit te laat om de Algemene Lednvergadering in de Venser te kunnen houden. De afspraken om de ledenvergadering in de Grubbehoeve te houden zijn al gemaakt, de uitnodigingen zijn al verstuurd.

Nieuwe lockdown

Vanwege de op 14 december afgekondigde lockdown is vanaf 15 december 2020 de computerclub weer gesloten.

We gaan weer zodra dat kan. Hierover zal in week 2, na de persconferentie van het kabinet op 12 januari en na eventueel overleg met de Venser meer duidelijkheid zijn.

Zie ook https://www.steffie.nl/ voor meer uitleg

Heropening Computerclub

In overleg met de Venser is vastgesteld dat de Computerclub binnenkort weer open kan, en wel vanaf 3 mei. Dat is dan wel nog onder de voorwaarden zoals die bij de heropening van 8 september 2020 golden. Zie aldaar.

Dit betekent wel dat het oefenen met Zoom op dinsdagmiddag vervalt. Afra is die middag dan weer op de club aanwezig.

Houdt de website in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Aanvulling d.d. 11 oktober 2021: de toegangsregeling in de Venser is iets versoepeld. Voor details zie Nieuwsbrief 2021-5.

Aanvulling d.d. 4 november 2021: de regels voor toegang zijn weer iets aangescherpt:
-   er mogen weer maximaal vier (in plaats van zes) personen aanwezig zijn in het computerlokaal
-   er moeten weer mondkapjes gedragen worden in de gangen
-   het raam moet weer open voor ventilatie.
's Middag thee drinken blijft nog wel.

Aanvulling d.d. 19 december 2021: de club gaat minimaal vier weken dicht, zie hier.

Computerhulp in coronatijd

Laatst aangepast: 5 september 2020

Op 8 september gaat de computerclub weer van start, zie dit artikel. De hieronder staande zaken zijn nog van toepassingvoor diegenen die het toch niet aandurven naar de club te komen.

Op 13 maart 2020 heeft de Venser haar deuren gesloten voor bezoek van buiten, in eerste instantie voor een week, maar daarna voor de rest van de maand en ook voor de maand april. Daarmee is het clublokaal ontoegankelijk voor leden van de club. In het licht van de op 21 april aangekondigde maatregelen, heeft de Venser besloten dat de sluiting in ieder geval tot en met 20 mei gehandhaafd wordt.
Helemaal zonder ondersteuning zitten de leden van de club echter niet. Hieronder volgt een overzicht.

SeniorWeb heeft een tijdelijk telefoonnummer geopend, waar ook niet-leden van SeniorWeb geholpen worden met vragen over de computer: 0800 - 0506. Dit nummer is tot 1 juli 2020 beschikbaar.
Meer informatie over deze dienst vindt u hier.
Interessant is ook de pagina Thuis Online van SeniorWeb.

Leden van de computerclub die zelf een computer hebben, kunnen een beroep doen op ondersteuning op afstand. Een van onze begeleiders kan dan op afstand met u meekijken om problemen op te lossen (alleen Windows). Neem daarvoor contact op met de secretaris of de voorzitter (contactformulier op de site). U krijgt dan een telefoonnummer om een afspraak te maken.
Het meekijken werkt alleen als uw internet-verbinding in orde is.

Leden van de computerclub die niet zelf een computer hebben, kunnen gebruik maken van het aanbod van een van de bestuursleden. In een aparte kamer bij hem thuis staat een niet gebruikte maar wel onderhouden computer, waarop gewerkt kan worden met inachtneming van de anderhalve meter.
Wie hiervan gebruik wil maken wordt verzocht contact op te nemen met de secretaris, zijn telefoonnummer staat op de pagina van de club bij Seniorweb: Senioren Computer Club Zuidoost.